Känner du dig lurad av ditt försäkringsbolag

Min erfarenhet idag är att de flesta försäkringsbolag är relativt generösa när det gäller ersättning vid skada eller avskrivning. Men det finns tillfällen då allting inte är så självklart och enkelt som titta på en lista eller hitta en annonserad bil som ser likadan ut som din, och sedan säga vad den är värd. Ex om du har en bil med mycket extra eller speciell utrustning. Eller en modell som blivit förädlad av något annat företag. Ex en BMW 635 Alpina kan idag vara värd 2-4 gånger så mycket som en vanlig BMW 635.

Bilar som bara är några år gamla skiljer i regel inte så mycket i värde. Det brukar vara först efter 10-15 år som det kan vara mycket stor skillnad på bilar fast de är av samma årsmodell. Det är först då det visar sig hur du har skött och investerat i bilen genom åren. Om du har en äldre bil som är mycket fin och välskött kan det vara svårt för ex ett försäkringsbolag att säga vad den är värd och då kan en opartisk värderingsman vara till din hjälp.

 

Har du betalat för mycket för din bil?

Du köpte bilen för 35.000kr och nu 3 månader senare efter olyckan värderar ditt försäkringsbolag den till 20.000kr! Hur kan detta vara möjligt? Det kan ju faktiskt vara så att du har betalat för mycket för din bil ifrån första början och detta är inget som din försäkring är skyldig att täcka. Undersök gärna lite själv ex på blocket vad liknande bilar egentligen kostar, innan du anlitar en värderingsman. Detta sparar tid och kostnader för oss alla.

 

 

värdering av bil

 

 Så mycket värdeminskning har din bil