Jag Michael Schiebler är värderingsman ackrediterad av Svenska Handelskammaren utför fordonsvärdering vid följande tillfällen.

 • Dödsbo
 • Bodelning
 • Konkurs
 • Försäljning
 • Före-köp besiktning
 • Försäkringsärenden

 

Opartisk värdering av värderingsman från Handelskammaren

Om du ej kan komma överens med ditt försäkringsbolag om vad ditt fordon är värt, kan en opartisk värderingsman utsedd av Handelskammaren hjälpa dig. Fyll i formuläret i menyn för att beställa din värdering av fordon.

 

Skall du köpa en sportbil eller veteranbil? Bör du göra en före köp besiktning.

Vad innebär en bil i bra bruksskick för dig?
Enligt mina erfarenheter är de flesta som annonserar ut en sport eller veteranbil idag ganska ärliga med sin beskrivning. Men ibland får man tänka på att i denna beskrivning finns kanske omedvetet säljarens känslomässiga värde till bilen.
Dennas okunskap om vad som döljer sig under det blanka skalet, speciellt efter alla grannars kommentarer om hur vacker och fin bilen är.

Lägg sedan till din entusiasm som köpare efter att du äntligen hittat den där bilen du letar efter, den ser jättefin ut på bilderna som ligger på www.blocket.se och säljaren säger att de ringer honom från hela Europa. (Och anledningen att de gör det, är för denna inte satt ut priset eller inte skrivit något om skicket)

I ett sådant läge är det lätt att några detaljer försvinner (ex att det inte är original motor) och inte kommer fram förrän dammet har lagt sig och bilen står på köparens garageuppfart. För att inte tala om de som blivit fullständigt lurade och köpt en osedd bil från USA. (Jag är en av dem! Man lever och man lär)

Vem bestämmer om din bil skall skrotas eller lagas? Hur löser man tvister om hur mycket din bil är värd?

Läs den mycket utförliga och intresseanta artikeln jag har länkat till nedan om du bäst går till väga för att få rätt med ditt försäkrings bolag. 

Skall din bil skrotas eller lagas?, las artikeln här vem som bestämmer. 

 

Vad får jag för pengarna och vad kostar det?

 • Ett besiktningsprotokoll där jag gått igenom bilen på alla dess olika punkter som lack, motor, inredning etc.
 • Utlåtande från körtest om väder och säljare tillåter.
 • Bilder på eventuella brister eller avikelser från säljarens beskrivning av bilen. Eller saker jag tycker man bör uppmärksamma.
 • Direkt kontakt när jag är på plats för personlig beskrivning och svar på eventuella frågor.
 • Förtroendet att köpa en bil på avstånd och veta vad du får för pengarna, eller kanske bli räddad från att inte köpa
Pris: Värdering eller intyg, före köp besiktning: 2000kr 
Om du behöver en värdering som skall skickas till försäkringsbolag kostar denna 3000kr. Moms tillkommer. 
Körersättning tillkommer. Ditt försäkringsbolag täcker i regel en kostnaden för en värdering om de har bett dig konsultera med en opartisk värderingsman från Handelskammaren. Men kontrollera innan för säkerhets skull.

Om jag vill beställa en värdering av mitt fordon?

Ni får gärna ringa mig, men jag kommer att be dig fylla i formuläret här på hemsidan som ni kommer till om ni klickar nedan. Av den enkla anledningen att jag behöver ha alla uppgifter om dig och din bil samlade. Jag kan i regel utföra besiktningen av din bil ganska omgående, och ni behöver inte vara närvarande om ni inte vill. När värderingen är klar, skrivs den ut på Svenska Handelskammarens dokument och skickas med brev till er.

För att beställa en opartisk värdering av bil, klicka här