Fram King Fulda Featured

Svensk veteranbil från Helsingborg

Kanske du inte visste att Fram KING Fulda byggdes i Helsingborg av cykelfabriken Fram King. Karosserna gjordes på ön Ven och är i glasfiber. Motorn är en SACHS 200cc. Familjebil för två vuxna fram och två barn bak. Den är registrerad som motorcykel men får lov att köras med B-körkort eftersom den har tre hjul. Bilen är 100% original och jag har köpt den från första ägarfamiljen. Fortfarande i första lack även om denna är väldigt matt och har fått några skrapsår. Motorn går bra och har 4 växlar framåt och om man vill kan man köra den lika fort baklänges. Fram King gjorde några olika modeller av microbilar och denna heter S-7 

Att transportera hem en eller två studenter skulle väl gå bra, det är kanske lite trångt att ta sig in med brudklänning, men inget är omöjligt om man vill.

Fram King Fulda microbil  

Var licens tillverkad från det tyska företaget Fuldamobil och det tillverkades 411 bilar totalt innan fabriken på Ven brann ner. Andra microbilar som tillverkades under samma period var BMW Isetta, Heinkel Trojan, Messerschmitt.

Vad tycker jag om denna bilen?

Om jag har en dålig dag och känner mig deppig tar jag en tur i Kingen! Det finns inte en enda mötande bilist som inte har ett stort leende på läpparna. Om detta är för att den är så ful, rolig eller ovanlig vet jag inte. Och ärligt talat bryr jag mig inte så mycket, för jag blir glad av att köra den. Alla tycker att microbilar som FKF, Isetta, Heinkel m.f är gulliga, men vad skall du göra med den när du har visat upp den för alla grannarna? Det lär ju inte bli så många långturer! Fuldamobilen har ändå 4 växlar och en toppfart på ca 85km/h om du vågar, vilket gör den till en av de mest användbara microbilar. Då vi bor ett stenkast från Ven och Helsingborg tycker jag den är mycket historiskt intressant veteranbil som kanske är en av de bäst bevarade i originalskick.

Additional Info

  • I trafik: April-Oktober
  • Passagerare: 3
  • Motor: 200cc 9hk
  • Utrustning: inte så mycket
  • Uthyres: Ja
  • Till salu: Nej
Read 11637 times
Rate this item
(3 votes)
More in this category: « Daimler Six